Geplaatst op

Plakinstructie

Stap 1: Zorg dat de ondergrond goed schoon en vetvrij is. Vochtige muren zijn niet geschikt voor het plakken van een sticker en pas geverfde muren moeten goed gedroogd zijn.


Stap 2: Strijk met een pasje over de applicatiefolie. Ik heb dit al voor je gedaan maar het kan zijn dat er wat luchtbellen onder de applicatiefolie zijn ontstaan tijdens de verzending, wrijf deze dan zover mogelijk eronderuit.


Stap 3: Bepaal de plaats van de sticker en maak de sticker aan de bovenzijde vast met schilders tape. Bij een kleine sticker is dit niet noodzakelijk.


Stap 4: Klap de sticker naar boven en verwijder het rugvel. Dit is het witte of blauw gekleurde vel. Let op dat er geen stukjes of kleine letters van de sticker blijven plakken. Vooral bij de stickers met kleine details (zoals de Ja/Nee stickers) dien je voorzichtig te werk te gaan.


Stap 5: Klap de sticker voorzichtig terug en plak deze van het midden uit vast. Begin in het midden van boven en daarna naar links en rechts. Wrijf met een bankpasje de bubbels eronder uit. Let hierbij weer op dat er geen braampjes aan het pasje zitten.


Stap 6: Voorzichtig trek je nu, stukje voor stukje, de applicatiefolie van de sticker af. Let weer goed op dat de letters niet mee komen. Het verwijderen van de applicatiefolie gaat het best door deze vlak en strak te houden, in een hoek van 180 graden.


Stap 7: Toch een luchtbelletje onder de sticker? Eventuele luchtbelletjes kan je met een speld in het midden inprikken en van buiten naar het gaatje toe weg wrijven.


Let op: ga bij het meten uit van de afbeelding en niet van de buitenzijde van het papier, want deze kan schuin afgesneden zijn!