Geplaatst op

Het ontwerpproces

Ik wil jullie voor dit blog graag meenemen in het ontwerpproces, een kijkje in achter de schermen. Er zit namelijk best veel werk in het maken van een poster. Het maken van schetsen tot het maken van sfeerfoto’s. De posters van My Little Buddha zijn uniek, allemaal zelf ontworpen.

Marktonderzoek en inspiratie

De start van mijn idee. Ik ga kijken naar wat de trends zijn op het gebied van interieur, kinderkamer en grafische vormgeving. Urenlang scrollen op Pinterest, maar ook blogs en artikelen lezen op trendsites. Vaak krijg ik hier ontzettend veel inspiratie van. Ik kijk welke lettertypes er in zijn, welke kleuren en stijlen. Voor deze poster heb ik mij laten inspireren door minimalisme, een van de trends van nu.

Schetsen

Nadat ik wat ideeën in mijn hoofd heb ga ik ze vertalen naar een tekening op papier. Het is vooral veel schetsen en gummen, tot ik tevreden ben. Ik kan hier echt voor gaan zitten, te werk gaan met waterverf, maar het kan ook weleens een basic schets met potlood zijn die ik voor de tv heb gemaakt. Dit is afhankelijk van het idee.

Digitaliseren

Hierna digitaliseer ik de tekening. Ik trek de tekening over in Adobe Illustrator. Vaak pas ik nog wat aan, de eerste tekening is maar een schets, en op de computer ziet het er vaak net wat anders uit. Ik maak gebruik van verschillende lijnen, diktes en kijk wat het mooist passend is. Ik zoek hier passende lettertypes bij, soms zijn deze gratis te gebruiken, soms maak ik gebruik van betaalde lettertypes. 

Print en check

Wanneer ik dit allemaal heb gedaan, maak ik verschillende kleuren en print ik de poster. Ik print de poster op hoogwaardig 280 grams papier en maak gebruik van hoge kwaliteit inkt. Ik kijk hoe de poster uit de printer komt, dit doe ik niet altijd maar bij deze poster is het noodzakelijk. Soms wil iets wat heel duidelijk is op een scherm namelijk niet zo duidelijk zijn op papier. Bij deze poster was dit niet het geval, het kwam helemaal naar wens uit mijn printer.

Sfeerfoto’s

Wanneer alle voorgaande stappen helemaal naar wens zijn maak ik soms een foto voor social media. Foto’s maak ik soms met mijn telefoon, soms met de spiegelreflexcamera, ik gebruik een Nikon. Ik maak gebruik van de spullen die ik heb. Voor deze foto maakte ik gebruik van een posterhanger. Ben je benieuwd naar andere ideeën om posters op te hangen? Lees dan deze blog eens. Ook fotografeer ik mijn producten meestal met een plantje erbij, dit geeft net wat extra sfeer.

Wat vonden jullie ervan? Hadden jullie gedacht dat het zoveel werk was?