Geplaatst op

Geboortebloem april – Madelief

Elke maand heeft zijn eigen geboortebloem. Elke geboortebloem heeft een verschillende betekenis en verschillende eigenschappen. Ben je benieuwd wat de betekenis van de geboortebloem van april is? Lees dan snel verder!

Het madeliefje

Als je in april geboren bent dan is jouw geboortebloem het schattige madeliefje. Met haar kleine witte blaadjes en gele hart staat ze symbool voor de maand april. Het madeliefje staat ook wel voor onschuld, puurheid en trouw. Het madeliefje is eigenlijk ook heel sterk. Kijk maar, ze bloeit in de zomer, in de winter.. Ze staat er door weer en wind, en ook al wordt ze gemaaid, ze vermenigvuldigd zich. Het madeliefje heeft ook nog eens als kracht dat deze de mensen blijer maakt. Bij mij klopt dat wel! Hoewel het niet mijn geboortebloem is, ben ik gek op alles met madeliefjes. Bij jou ook?

Wist je dat…

In de Noorse mythologie het Madeliefje gewijd was aan de godin Freya? Deze godin staat voor liefde en vruchtbaarheid. In het Christendom wordt het madeliefje in verband gebracht met de heilige maagd Maria. En daar komt ook de naam vandaan, namelijk van maagde-liefje. Super leuk weetje toch!?

Uniek en origineel

Geef je een poster of sieraad met een geboortebloem cadeau? Dan heb je niet alleen een origineel (kraam)cadeau in handen maar ook nog eens met een bijzondere betekenis. Koop je het voor jezelf? Dan kan je natuurlijk jouw eigen geboortebloem kiezen maar ook de geboortebloem van je kinderen.

ketting met geboortebloem

Wist je dat elke maand ook een geboortesteen heeft? Bekijk de mooiste kettingen met geboortestenen hier.