Geplaatst op

5x posters ophangen zonder lijst

Kerst is voorbij en van mij mag de lente dan gelijk al komen. Alle winterse deco de deur uit, en het zomerse spul erin. Time for a change! Ben je de standaard lijstjes een beetje beu en wil je graag eens een keer wat anders? Of wil je juist zo vaak wat anders dat je nu geen gaten in de muur wilt maken maar iets wat gemakkelijk weer aan te passen is? We helpen je een handje op weg met onderstaande ideeën. Er zijn zoveel toffe ideeën om posters op te hangen dus gebruik vooral je creativiteit!

  1. Washi tape.

Deze Japanse tape, ook wel masking tape, wordt voor verschillende doeleinden gebruikt. Met washi tape plak je mooi en eenvoudig de posters op de muur. Als je je bedenkt of je wilt weer eens wat anders, dan kun je de tape gemakkelijk verwijderen zonder dat het sporen na laat. Je kunt je creativiteit gebruiken bij het ophangen met de tape. Maak een lijst van tape, gebruik het enkel in de hoeken of kies voor een effen of juist een tape met print. Er zijn zoveel mogelijkheden, er past altijd wel iets bij de stijl van jouw interieur! Washi tape wordt ook wel om de muren te decoreren met verschillende decoratieve vormen. Hier schrijf ik binnenkort een blog over.

  1. Kneedgum

Dit is waarschijnlijk de goedkoopste manier om posters mee op te hangen. Je koopt kneedgum namelijk al voor maar 75 cent bij de Action. Kneedgum is perfect voor gladde ondergronden. Denk bijvoorbeeld aan een deur. Heb je een minder gladde ondergrond? Dan kun je ook Posterbuddies van Pritt gebruiken of de Tack Kneedgum van Tesa. Kneedgum laat geen resten achter, op zowel de muur als op de poster, ideaal dus als je van veranderen houdt!

  1. Gaaspaneel

Via Pinterest kom je het erg veel tegen, een gaaspaneel. Dit kan zijn van de bouwmarkt maar ook bij meerdere (woon)winkels verkopen ze tegenwoordig de panelen met ruitpatroon. Officieel wordt het gaaspaneel van de bouwmarkt gebruikt om planten en bloemen mee op te laten groeien. Er zijn verschillende maaswijdtes, bijvoorbeeld 2,5 cm of 15 cm, het is maar net wat jij wilt. Koop leuke binderclips, papierclips of knijpers, deze zijn ook geschikt voor het gaaspaneel! Het enige wat je dan nog hoeft te doen is het ophangen van jouw posters en plaats hierbij nog wat andere decoratie. Denk aan groene (nep)bladeren, foto’s of slingerlampjes. Een gaaspaneel is ideaa!l Helemaal naar jouw eigen smaak te maken en helemaal top wanneer je van veranderingen houdt!

  1. Poster hanger

Een houten posterhanger is erg leuk en in vele webshops en winkels te verkrijgen, maar ook gemakkelijk zelf te maken! Het enige wat je nodig hebt: Houten latjes, dubbelzijdig tape, touw en natuurlijk een poster! Dit moet je doen: Plak de dubbelzijdig tape op de latjes. Leg de poster op een latje en plak het andere latje erop. Doe dit ook aan de onderkant. Knoop met het touw de bovenste latjes aan elkaar en maak een lus in het midden. Knoop ook de onderste latjes aan elkaar voor het maken van een geheel. Liever geen touwtjes? Je kunt ook magneetjes gebruiken. Met behulp van de gemaakte lus hang je de poster op. Super easy dus! Heb je geen zin om ‘m zelf te maken? Wij verkopen ze hier.

  1. Poster op hout plakken

Een poster op hout plakken is een erg leuk idee wanneer je de poster bijvoorbeeld staand op een kast of dressoir wil zetten. Let wel op dat je een goede lijm gebruikt, een heldere lijm dus, welke geen vlekken maakt. Je kunt ook dubbelzijdig tape gebruiken. Enige nadeel hiervan is wel, dat als je van gedachte veranderd de poster niet alsnog in een lijst kan doen.